Posting Terkini :
Home » » PAS WP gesa polis bertindak, JAG dan GEI biadap

PAS WP gesa polis bertindak, JAG dan GEI biadap

Written By Abdullah Othman on Tuesday, August 30, 2016 | 3:59 AM


KUALA LUMPUR: PAS Wilayah Persekutuan mengutuk keras tindakan Joint Action Group for Gender Equality (JAG) dan Gender Equality Initiative (GEI) yang memberikan ‘anugerah’ sarkastik kepada Mufti Perak dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) tempoh hari.

"Tindakan ini adalah satu penghinaan besar dan biadap terhadap ajaran Islam, umat Islam dan institusi Islam," ujar Timbalan Pesuruhjayanya, Kamaruzaman Mohamad.

Sehubungan itu, kataya PAS Wilayah Persekutuan mendesak pihak polis mengambil tindakan atas kebiadapan kumpulan itu kerana ia jelas bermotifkan penghinaan.

Katanya, apa yang dilakukan oleh Mufti Perak dan Jakim adalah penerangan mengenai hak dan tanggungjawab seorang Muslim dalam isu-isu wanita dan kekeluargaan.

"Ia bukan satu kenyataan yang seksis dan misogynis. Apatah lagi, Islam juga melarang keras aktiviti homoseksual dan transeksual," katanya yang membuat laporan di Ibu Pejabat Polis  Dang Wangi, di sini petang ini.

Beliau menambah, aktiviti kumpulan-kumpulan seumpama ini sudah semakin menular dalam kalangan masyarakat di Malaysia.

Jelasnya, Islam mengiktiraf peranan wanita dalam pembentukan masyarakat, hak-haknya dan membela nasib golongan wanita menurut kaedah dan prinsip yang benar.

Namun, tegas beliau tindakan kumpulan JAG dan GEI tidak boleh diterima sama sekali.

"Bagaimana aktiviti-aktiviti begini terus dibiarkan dan seolah-olah mendapat dukungan pihak-pihak tertentu?" katanya lagi. - HARAKAHDAILY 30/8/2016
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

INFO

Tiada lagi...

Komen

 
Programmer : Creating Website
Webmaster Anak Rimau
Copyright © 2011. Anak Rimau - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template