Posting Terkini :
Home » , » Bertukar mesej dengan ibunya sebelum terbunuh

Bertukar mesej dengan ibunya sebelum terbunuh

Written By Unknown on Friday, August 16, 2013 | 4:28 AM

Habiba Ahmed Abd Elaziz bertukar mesej dengan ibunya pada pagi Rabu lalu apabila pasukan keselamatan Mesir telah masuk ke kawasan kem di Kaherah serta menutup jalan ke sana.

“Keadaan di sini kelam kabut dan perlu berwaspada. Doakan kami ibu,” bunyi SMS gadis berusia 26 tahun itu kepada ibunya.

“Ibu serahkan kamu kepada ALLAH,” balas ibunya.

Habiba membalas lagi dengan pesanan terakhir memberitahu dirinya akan bergerak ke arah tangki.

“Saya akan menuju ke platform sekejap lagi. Ada tangki di sana,” tulisnya.

Habiba merupakan salah seorang yang terbunuh dalam kejadian pembersihan kem bantahan oleh pasukan keselamatan Mesir.

SMS menyayat hati itu disiarkan The National dan ia disahkan kepada CNN oleh adik perempuan Habiba, Arwa Ramadan.

Habiba merupakan seorang wartawan di United Arab Emirates edisi akhbar mingguan Xpress yang sedang bercuti sempena merayakan Aidilfitri.

Menurut Ramadan, Habiba berada di kem itu untuk membantu peserta yang terluka.

Tanpa mengetahui apa yang berlaku, ibu Habiba yang tinggal di Sharjah terus mengirim SMS mendoakan anaknya.

"Habiba, tolong yakinkan ibu. Ibu sudah hubungi ribuan kali. Tolong sayang, ibu risau. Beritahu ibu bagaimana keadaan kamu,” tulis ibunya.

Ibunya menghubungi telefon bimbit Habiba sekitar tengah hari sehingga seseorang menjawabnya dengan mengatakan wartawan muda itu telah meninggal dunia.

Ayahnya, Ahmed bagaimanapun terselamat.

“Ia sukar dipercayai kini dia sudah tiada. Dia seorang yang bersemangat dalam kerjanya dan mempunyai masa depan yang terjamin,” kata Timbalan Editor Xpress, Mazha Farooqui.

Keampunan Allah jua untukmu sahabatku..!

Share this article :

1 comment:

  1. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa
    senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete

INFO

Tiada lagi...

Komen

 
Programmer : Creating Website
Webmaster Anak Rimau
Copyright © 2011. Anak Harimau - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template